Aparate Dentare Mobile

aparat dentar mobil

Avantaje aparate dentare mobile | Dezavantaje-aparate-dentare-mobile

Aparatele dentare mobile se folosesc in intervalul de varsta cuprins intre 6-7 ani (dupa aparitia primului molar permanent) si pana la 11-12 ani, practic atata timp cat exista dinti de lapte pe arcada.

Aparatul dentar mobil pentru copii se realizeaza dintr-un plastic transparent (material acrylic), viu colorat· pentru a-l face cat mai atractiv de purtat. Prezinta diferite portiuni unite prin suruburi si se prinde pe dinti cu ajutorul crosetelor realizate din sarma.

Citeste mai mult...

 Tipărire 

Aparate Dentare Fixe

aparat dentar fix aparat dentar fix

   Este cel mai utilizat tip de aparat dentar, poate fi purtat dupa varsta de 11 ani in orice perioada a vietii si aliniaza dintii cu o mai mare precizie decat aparatul dentar mobil.

   Aparatele dentare fixe conventionale, se aplica pe fata externa a dintilor, constau in arcuri unite prin bracket-uri; acestea se fixeaza cu  material compozit pe dinti, iar la finalul tratamentului se indeparteaza in totalitate,neafectand sub nicio forma smaltul dentar.Arcurile trec prin bracket-uri si sunt atasate de inele cimentate pe molari.Strangerea arcului de bracket-uri exercita presiune asupra dintilor, producandu-se astfel deplasarea lor.

Citeste mai mult...

 Tipărire 

Aparate Dentare Linguale

 Aparat Dentar Lingual Aparat Dentar Lingual

In cazul acestor aparate dentare, bracket-urile sunt fixate pe fata orala (palatinala/linguala) a dintilor, pe interiorul arcadelor dentare, aceasta facand practic aparatul invizibil.
Un alt avantaj este faptul ca alinierea dintilor va fi mult mai vizibila in lipsa existentei bracket-urilor si arcurilor. Tehnica linguala are avantaje si in cazul unor anomalii ca ocluzia adanca acoperita sau angrenaje inverse in cazul adultilor.

Citeste mai mult...

 Tipărire